… a rukkolát?
Jajj, nem a zöldségre gondolok hékás :o)
Azt (kis túlzással) mindenki ismeri… én a virtuális könyvcseréldére gondolok… erre itt ;o)

Az ötletgazda, a fő kiötlő, kitaláló és megvalósító az én Gabi barátosném, akivel anno 2004-ben és 2006-ban is együtt pocakosodtunk és minden kapcsolatunk legeleje egy virtuális szoba volt az Index-en. (Jézusmáriaszentjózsefésjesszumpepi, de régen volt)

Szóval a rukkola egy olyan őrületesen és zseniálisan kitalált és felépített “találmány”, aminek a lényege, hogy a megunt könyved a “közösbe bedobva” felajánlod ingyen és bérmentve, cserébe mások ugyanilyen könyveiért. Senki nem kér senkitől pénzt, csak a postaköltséget állja a feladó, ha egyébként nem megoldható a “happonton” történő átadás-átvétel. Ja, hogy mi ez a happont? Na ez a másik, amiért imádom az egészet. Zseniálisan szellemes szavakat használnak, amik egyébként belegondolva, totálisan logikusak. Előrukkolsz a már százszor kiolvasott könyveiddel, amit mások elhappolnak (ezután már Te is elhappolhatod a másét ;o) A közösség tagjai a rukkolinák és a rukkolérók :o) És ezért happont a happont :o)

De, hogy tulajdonképpen miért is írok erről ilyen terjedelmesen?
Nos azért, mert amíg ezt a táskát varrtam, folyton Gabi és az Ő ötlete, vagyis a rukkola járt az eszemben, a gondolataim közt. Szerintem ilyen táska – minimum – kötelező viselet minden rukkolinának (és kötelező minden rukkolérónak ilyet venni a párjának :o) :o) :o)

Szóval, ha még nem ismeritek, bátran nyissatok be ebbe a virtuális közösségbe, nézzetek szét, hátha kedvet kaptok Ti is… mert olvasni jóóóó :o)

Jaaa, igen, a táska :o)

Íme:

Ritkán használom ezt a kék színű textilbőrt, mert bár gyönyörű (és a megszokottan jó minőségű), de nagyon nehezen fogad el bármiféle textilt…

Ezúttal viszont ezt a Michael Miller designer textilt szinte “felvette” :o)
Imádom ahogy a lányok a fán csücsülve, láblógázva olvasgatnak. Tündérinek találom, ahogy mellettük, a kötélen, kötegelve várják Őket a többi könyvek. Mivel jómagam is szeretek olvasni, imádom a könyvek illatát, tapintását, na pláne, hogy közel áll a szívemhez ez az anyag.
Nelliéktől van, naná ;o)

Szóval akkor, hogy stílszerű legyek… lapozzunk…

És a részletek…

… a szalaggal átfűzött könyvkupac…

… a fa törzsébe vésett szöveg… fantasztikus…

Ájlávit :o) :o) :o)

Technikai információk: Medium Bag méretű, 3 cm széles, textilbőrből készült pánttal, ami szükség szerint állítható, avagy lecsatolható, 3 cm széles fülekkel, ami által a táska vállra vehető, kívül és belül egy-egy cipzáros zsebbel (belül +1 osztott zseb is), színben harmonizáló belsőrésszel, imádnivalóan olvasmányosan :o)

(egyébként meg az éjjel megszületett a negyedik gyermekünk is… kislány… száznyolcvanakárhány centi “hosszú” a súlya meg nagyjából… hátőőőő… ingadozó… a szülés so-so zökkenőmentesen  zajlott, bár 2 óra alvásdeficitem keletkezett az éjjel 2-kor történő ágybacsoszmorgás következtében…)

Címkék: , , ,
 1. Kék is, könyves is :-), ez a táska mindent tud! Ez a rukkola pedig nagggyon jó!

 2. Kedves Szilvia!
  Az lenne a kérdésem, hogy ez a táska vagy ilyen mintájú vásárolható-e nálad? 🙂 Egyszerűen beleszerettem! *.*

  • Fofki :o)

   Megvan, épp a meskára töltöttem volna fel, viszont nem teszem, ha írsz nekem a szilvafolt kukac gmail pont com címre ;o) Ott megbeszéljük a részleteket :o)

   Szép estét Neked,

   Szilva

 3. Kedves Szilvia! 🙂

  Az lenne a kérdésem, hogy megvásárolható-e a táska, vagy egy ugyanilyen, ha már nincs meg? Egyszerűen beleszerettem! *.*