… ma szám van…

35 de csak Nektek ;o)
Mindenki másnak 25 ;o)
Mert, mikor a szám 30 lett, elhatároztam, hogy mostantól csakis visszafelé… egészen 18-ig… majd akkor mehet a számláló újra előre :o)

Köszönöm a sok köszöntést privátban, telefonon és facebook-on is!
(akinek meg nem jutottam eszébe, bár erőst illett volna, az meg nyúljon gyorsan hamu után :o)))

Gigimnek ma van a névnapja… Angéla… olyan sokan mondták már, mióta megszületett, hogy manapság ritkán adják ezt a nevet a kislányoknak, pedig olyan szép…

Nos, Andris születésekor (illetve jóval azelőtt naná :o) eldöntöttem, hogy a fiam neve az lesz, mint az Édesapjáé… nem volt apelláta, nem volt ellentmondásra lehetőség.. tudtam, hogy csakis András lehet… mert szép ez a név, mert szeretem az Édesapja nevét… és mert így döntöttem és pont :o)
Andrásom (Férjem) örült a döntésnek, esze ágában sem volt ellentmondani (hiába is tette volna ugyebár :o))) Így aztán Férjem lett a családban “az” András, fiam meg “az” Andris (becézni Dris-nek szoktuk).

A szülőszobán, illetve a szülőszoba előtti “hivatalos” helyiségben a szülésznőm kérte a választott nevet…. mondtuk, hogy András (tudtuk, hogy fiú ugyebár :o) … és akkor megkérdezte, hogy és ha mégis lány lesz? Nos, akkor is András :o)))

No, és akkor mikor Angéla megfogant a legnagyobb titokban (mert meglepetés baba volt, a terveinkre mintegy fittyet hányva :o) szóval úgy gondoltam fair, ha a döntés most András kezébe kerül…

Abban az egyben biztos voltam, hogy Andrásnak sem “bejövős” a Samantha-Jessica-Pokémon-meg tudja az Isten miféle divat nevek sokasága… így aztán nyugodt voltam :o)

Kaptunk kölcsön egy kimondottan kislány nevekkel telezsúfolt utónévkönyvet, ezt mazsoláztuk egy estén át…

A haditerv az volt, hogy mindketten felírjuk egy cetlire, hogy mely nevek jöhetnek szóba.
Meglepő, ha azt írom, hogy mindketten, kivétel nélkül ugyanazokat a neveket írtuk a cédulánkra?
És az vajon meglepő, hogy mindkettőnk céduláján kizárólag (és távolról sem tudatosan) A betűvel kezdődő nevek szerepeltek? Ugye nem… :o)

Aztán eljött a másnap reggel, és az esti kellemes és összekacsintós mosolygások után, arra kértem Adrást, hogy vigye magával a “dolgozóba” a céduláját, s mire hazajön, válasszon ki egyet…

Angéla.

Ez volt a döntése :o)
A legjobb döntés volt :o)
Mert én is erre szavaztam… volna, ha ebben az esetben lett volna szavazati jogom… de a fair play ugye fair play, az adott szó meg kötelez :o)

(zárójelben: András a legeslegelején megpendítette, hogy márpedig szerinte a legszebb női név a világon a Szilvia /azért ez milyen kedves Tőle, nem?/… és mi lenne, ha… nos elég csúnyán néztem… így eltántorodott… hittem én… miközben Ő fondorkodott rendesen :o)

Aztán elérkezett a szülés napja…
És mivel Andris császárral jött a világra, Gigi esetében már tudtuk, hogy császár lesz a vajúdás vége..
Név leadva, szokásos körök letudva, fájások bitang erősek, irány az előkészítő, aztán a műtő…

Mire felébredtem, várt rám egy kisleány.. akinek a neve… Angéla Szilvia :o)
Mert az én Férjem nem tudott szabadulni a “világ legszebb nevétől” :o)
S míg én a műtét után az őrzőben durmoltam, Ő bediktálta a neve(ke)t :o)

Hát valahogy így… van egy nap az életünkben, ami Gigiről és rólam szól.. a mai az :o)

Szép nap volt, bizony az :o)

Köszönöm Neked, Édesanyám, és Neked Kislányom :o)

Címkék: , , ,
  1. Drága Szilva és "kicsi" Gigi!
    Kívánok Nektek nagyon sok jót, egészséget, békességet, sikereket, boldogságot szerető családotok körében!
    Puszi és nagy ölelés! Ági-cicamama

  2. Látod-látod, én nem is kapcsoltam így össze, hogy ti együtt ünnepeltek.Akkor így utólag a nagy óvodás (majdnem iskolás)leánynak is kívánok sok boldogságot!